Nieuwe activiteiten 3de kwartaal

Woensdag 22 augustus 2018 – Bijwonen van “Blokken” opnames in Vilvoorde.
In stuidio 2 van ENG Videohouse te Vilvoorde kunnen wij opnames bijwonen van het Eén programma “Blokken”. Opnames tussen 11u00 en 13u45.

Locatie: Videohouse, studio 2, Luchthavenlaan 22-24 te 1800 Vilvoorde.

Met de wagen: vanuit Antwerpen, E19 richting Brussel, afrit 12 “Vilvoorde”, aan rotonde rechtdoor, je bent dan op de Luchthavenlaan en Videohouse bevindt zich in de eerste 2 gebouwen op de linkerkant.

Tussen de middag kan er iets gegeten worden in het vlakbij gelegen restaurant van Videohouse. Een menu (soep,dagschotel,dessert, frisdrank en koffie kost 18 euro/pers.) moet wel op voorhand gereserveerd worden.

Inschrijvingen (graag voor 25 juli) door storting van 5 euro/pers. op onze bankrekening. Beperkt tot 15 personen !

Voor de geïnteresseerden bieden wij na de middag nog een bezoek aan de “Plantentuin Meise” aan. Deze blijft geopend tot 17 u.
Adres: Plantentuin Meise
Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

Hiervoor ook inschrijven via storting op onze bankrekening van 6 euro per pers. Allen daarheen!

Bezoek aan het “Douanemuseum”
Samenkomst aan het gebouw “Financiecentrum Noordster” in de Ellermansstraat 21 2060 Antwerpen Noord. Wij voorzien hiervoor een gids.

Het D&Amuseum belicht het grensgebeuren en de werking van Douane en Accijzen sinds 1830. In de volledig vernieuwde vaste opstelling, vormen de vier hoofd-rolspelers in dit verhaal de rode draad:

  • de ambtenaar en zijn/haar administratie;
  • de goederenstroom;
  • de grens en de
  • fraudeur/smokkelaar.

Achter ieder voorwerp, ieder document of iedere foto schuilt een verhaal over inventieve geesten en speurneuzen, over fraude en fraudebestrijding. Vaak anekdotes met een kwinkslag over kat- en muisspelletjes tussen gelegenheid-smokkelaars en douaniers, maar ook relazen van harde confrontaties met beroeps-misdadigers.”

Nadien begeven wij ons richting St.Annastrand waar wij ’s avonds in een restaurant (mosselen ?) kunnen eten. Zelf ter plaatse te betalen.

Inschrijven door storting van 5 euro per persoon op onze bankrekening voor eind juni aub. Een drankje zal u aldaar worden aangeboden op kosten van de vereniging.

Algemene info:
Egmontevocatie

Tussen 14 en 16 september wordt in Zottegem de apotheose van het Egmontjaar georganiseerd. Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Zottegem:

  • Middeleeuwskamp, achter de kasteeltuin met steekspel en workshops;
  • Zwaardvechtinitiatie voor kinderen, boog- en kruisboogschieten voor jong en oud;
  • Zwaardvechttornooi met internationaal gezelschap.

 

Op 16 september worden 9 scènes 10 keer opgevoerd door het Toneelgezelschap Velzeke – Crescendo. De laatste scène wordt de apotheose op de Markt. Deze gaat gepaard met een klank- en lichtspel na zonsondergang.

Een leuk weekendje uit?