Nieuws

Bezoek aan Isotopolis te Dessel

Dit is het informatie centrum over radioactieve afvalstoffen.

“Een kijkje nemen achter de muren van een opslagplaats voor radioactief afval. In een nevelkamer een onzichtbare straal zichtbaar maken. Je kan het beleven tijdens een bezoek aan Isotopolis, hét informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen van NIRAS in de Kempense gemeente Dessel. Uniek in België!”

Wij komen samen omstreeks 14.00 uur aan het terrein van Belgoprocess, Gravenstraat 73 2480 Dessel. Het bezoek duurt +- 3 uur (eigen vervoer). Mogelijkheid om in de omgeving nadien iets te eten.

Inschrijven door betaling van 5 euro op onze bankrekening voor 14 oktober aub (drankje of koffie inbegrepen). Gelieve bij de inschrijving uw juiste naam/voornaam/adres en registratienummer op te geven. Wij moeten deze gegevens op een lijst doorsturen aan de organisatie!

Zeer interessant bezoek!

Jaarlijks VHLA banket op 7 december 2019

Dit jaar gaat ons banket door in de salons “Hof van Reyen”, die over meerdere zalen met een verschillend aantal zitplaatsen beschikken. Om te vermijden dat wij deelnemers moeten weigeren bij gebrek aan zitplaatsen verzoeken wij u bijgevoegde strook nu reeds en ten laatste op 31 juli terug te sturen of mailen, zodat wij nog een grote kans maken om de meest geschikte zaal te kiezen.

In ons tijdschrift van het vierde kwartaal kunnen wij jullie dan de juiste zaal doorgeven. (ingang en parking kunnen in een andere straat gelegen zijn). Mensen die geen vlees wensen kunnen ofwel tweemaal een visschotel ofwel een vegetarische groentenschotel bekomen bij tijdige bestelling

Nieuwe activiteiten

18 Juli 2019 – “PIKANT UITGEKLEED”
Op 18 juli worden wij verwacht om 11 uur voor een bezoek met gids aan de tentoonstelling “Pikant uitgekleed” in de orangerie van het “Waterkasteel” te Moortsel, Opwijksesteenweg te 9310 Aalst (graag aanwezig om 10.45 uur).

Het betreft vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed en duurt +/- 1.30 uur. Per koppel ontvangt men een boek “Portret van een jonge vrouw”, uitgave van The Phoebus Foundation.

Nadien een wandeling door de kasteeltuin die alleen geopend is tijdens deze tentoonstelling. Hiervoor voorzien wij 0.30 uur. Van 13.00 tot 14.00 gelegenheid tot een lichte maaltijd.


18 Juli 2019 – “WIJNBOUWBEDRIJF DE KLUIZEN”

Om 14.30 uur bezoek aan de wijngaard te Affligem binnen de muren van de Abdij Maria Mediatrix. De juiste locatie wordt u bij het bezoek aan “Pikant” meegedeeld.

Nadien bezoek aan de wijnmakerij te 9310 Herdersem, Broekstraat 42 (+/- 4 km) met degustatie van 4 verschillende wijnen (+/- 2.30 uur).

Vlug inschrijven liefst voor 5 juli door storting van 15 euro/pers.


Donderdag 26 september – EWT theater om 20.30 uur – Hertstraat 2 2100 Deurne – KLEP TOE !

“De Petrochemie in de Antwerpse haven. Veel lachen en soms veel miserie onder de zware jongens van ’t Stad, een stevige West-Vlaamse dame en een interim uit Polen”

Auteur: Jack Staal

Graag aanwezig om 20.15 uur aub. Inschrijven door storting van 18 euro/pers. liefst voor 15 augustus 2019


Vrijdag 23 augustus spektakel musical “TITANIC” in Overmere-Donk.

Vertrek met autobus STIPT om 19.00 uur op de parking Basiliek te Edegem. Alle plaatsen zijn uitverkocht.

Dagbezoek met aardbeien-arrangement in Hoogstaten op donderdag 23 mei

Wie Hoogstraten zegt, denkt ongetwijfeld aan aardbeien of ook aan de Sint-Katharinakerk. Deze twee brengen wij samen in een kant-en-klaar arrangement.

Samenkomst in Hoogstraten op de parking achter de kerk, Dr.Versmissenstraat (graag aanwezig rond 8.45 uur aub). Eigen vervoer (onderling afspreken) – Ring E19 richting Breda – Afslag Loenhout. Ong. 38 km.

Te 9 uur – koffie met koek of gebak
Om 10 uur – bezoek aan een aardbeienbedrijf
Om 12.15 uur – driegangenlunch
Tussen 14.30 en 16.30 uur – bezoek Sint-Katharinakerk en begijnhof (met gids)

Totale kost leden 25 euro per pers. Niet leden 37 euro.
Gelieve het betreffende bedrag te storten op onze bankrekening, liefst voor 20 april 2019.

Hierna een herinnering aan onze e-mail van 10 maart.

Vrijdag 23 augustus spektakel musical “TITANIC” in Overmere-Donk. Vertrek met autobus STIPT om 19.00 uur op de parking Basiliek Edegem.

Leden betalen 42 euro – Niet leden 50 euro (prijs autobus + musical).

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Neem eventueel eerst contact op met Julia Goyvaerts/Louis Dillen.

Bezoek aan “Chocolatenation” in Antwerpen op donderdag 18 april

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.

In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we je ong.90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.

Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. En onderweg kun je naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich…

Locatie: Koningin Astridplein 7 te 2000 Antwerpen, recht tegenover het Centraal Station.
Samenkomst aldaar om 14 uur.

Stort hiervoor 10 euro (leden) of 16 euro (niet-leden) op onze bankrekening, voor 15 april.

Tot zolang!

Vaste activiteiten 2de kwartaal

Zwemmen
Op vrijdag tussen 17-18.30 uur, of op zaterdagvoormiddag, in het Sportcentrum “De Nachtegael”, Duffelsesteenweg 145 te 2550 Kontich. Nadien een gezellige babbel mogelijk.

Badminton
Deze activiteit wordt momenteel spijtig genoeg stopgezet wegens te weinig valide deelnemers. Misschien later? Geïnteresseerden?

Bowling
Elke vierde woensdagavond van de maand, wordt er gebowld in de zaal van “WIMA 2.0” gelegen op de Boomsestwg. te 2627 Schelle. Aanvang te 20 uur. Speeldata zijn: 24/4, 22/5 en 26/6.

Dansen
Schoten – Sporthal Vordensteyn – Vordensteynstraat 78. Elke dinsdag van 17.30 tot 19.30 uur.
Verantwoordelijke Hugo Beyers 03 647 27 79. Activiteit staat ook op een laag pitje.

Wandelen
Elke zondagmorgen, als het weer het toelaat, kan er deelgenomen worden aan een uitge-stippelde wandeling (4, 6, 8 km of meer) met de nodige stop- en bevoorradings-plaatsen. Contacteer hiervoor Julia Dillen-Goyvaerts.

Lidgelden en fiscale attesten

Bij een recent gehouden fiscale controle werd vastgesteld dat lidgelden geen aanleiding geven tot het uitreiken van een fiscaal attest; bijgevolg:

Leden getransplanteerden en ex VCRA

Lidgeld 15 euro per persoon – komt niet in aanmerking voor een fiscaal attest. Wie een fiscaal attest wenst dient bovenop een storting te doen van minimum 40 euro met de uitdrukkelijke vermelding dat het een gift betreft.

Steunende leden
Betalen uiteraard geen lidgeld. Een storting van minimum 40 euro geeft recht op een fiscaal attest mits uitdrukkelijke vermelding dat het om een gift gaat.

Banket
Vooreerst wensen wij onze verontschuldigingen aan te bieden aan Prof.Dr. Rodrigus en haar team voor het niet meer kunnen aanbieden van plaatsen op ons banket. De locatie was geschikt voor 46 personen wat gezien onze ervaring van de voorbije jaren ruim voldoende was.

Dit jaar echter liepen de inschrijvingen, mede door de deelname van meerdere nieuwe leden, vlot binnen en was eind oktober het maximum reeds bereikt.

Wij zullen in de toekomst hiermede zeker rekening houden bij de keuze van onze locatie.

Nieuwe activiteiten

Valentijn info stand in het UZA

Op 12-13 en 14 februari 2019 houden wij weer onze info- en verkoopstand ter gelegenheid van Valentijn in de inkomhal van het UZA.

Hier kunnen de bezoekers van het UZA bij ons weer alle info krijgen in verband met donorschap en transplantaties.

Alsook worden hier kleine attribuutjes aangeboden om onze kas wat te spijzen.

Iedereen is welkom om ons aldaar een bezoekje te brengen.

Graag wensen wij enkele vrijwilligers om onze stand te bemannen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Julia Goyvaerts, waarvoor dank. (onder voorbehoud van toelating door het UZA)