Nieuws

Jaarlijks banket op 8 december 2018

Op zaterdag 8 december houden wij ons jaarlijks feestelijk banket.

Plaats: Restaurant ’t Schoon Verdiep – Tuyaertsstraat 26 2850 Boom.

Aanvang vanaf 18.30 uur.

De plaatsen zijn beperkt tot 45 personen, dus snel inschrijven is de boodschap.
In bijlage van dit tijdschrift de inschrijvingsbrief met alle details.
Gelieve deze ingevuld terug te sturen voor 31 oktober aanstaande naar “VHLA vzw Oud Kerkhoflaan 37 2650 Edegem” ofwel en bij voorkeur te antwoorden per e-mail naar rodiso@skynet.be (of eventueel naar edmond.van.put@telenet.be)

Parking in de nabijheid van het restaurant (Varkensmarkt).

Wij verwachten u aldaar.

Nieuwe activiteiten

Op vrijdag 28 september hebben wij nog een activiteit voorzien in het Fakkeltheater

De Rode Zaal – Hoogstraat 12 te Antwerpen.

“DEX TOT DE TWEEDE MACHT” met zangeres Barbara Dex die de liefde tot haar vader bezingt, begeleid door gitaren, drums, bas en piano.  Een intimistische voorstelling die naar de keel grijpt.

Aangezien deze show laattijdig plaatsgreep, juist voor het verschijnen van ons tijdschrift, hebben wij hiervoor onze leden telefonisch gecontacteerd, welke meestal deelnemen aan onze activiteiten.

Aanvang van het spektakel om 20.30 uur.

26 oktober 2018  Theater De Peerdestal

We hebben een optie genomen voor 10 personen voor de vertoning van de zwarte komedie “Hespenrolletjes of Rode Kool”. Aanvang te 20.15 uur.

Zaal Sint  Nicolaasplaats 3-4 – 2000 Antwerpen.

Gelieve dringend in te schrijven (uiterlijk 11 oktober aub) door storting van 12 euro/pers.

Iedereen kent dit gezellig theater met slechts 45 zitplaatsen in het centrum van Antwerpen.  Succes verzekerd.

Vaste activiteiten 4de kwartaal

Zwemmen:
Op vrijdagavond tussen 18 en 19:00 uur, in het Sportcentrum “De Nachtegael”, Duffelsesteenweg 145 te 2550 Kontich. Nadien een gezellige babbel mogelijk.

Badminton:
Deze activiteit wordt momenteel spijtig genoeg stopgezet. Dit wegens te weinig valide deelnemers. Misschien later? Geinteresseerden?

Bowling:
Elke vierde woensdag-avond van de maand, wordt er gebowld in de zaal van “WIMA 2.0” gelegen op de Boomsestwg. te 2627 Schelle. Aanvang te 20 uur. Aanwezig om 19.45 uur aub. Speeldata zijn: 24 oktober en 28 november 2018.

Wandelen:
Elke zondagmorgen, als het weer het toelaat, kan er deelgenomen worden aan een uitgestippelde wandeling (4, 6, 8 km of meer) met de nodige stop- en bevoorradingsplaatsen. Contacteer hiervoor Julia Dillen-Goyvaerts. (niet in oktoker en november)

Dansen:
Schoten – Sporthal Vordensteyn – Vordensteynstraat 78. Elke dinsdag van 17.30 tot 19.30 uur. Verantwoordelijke Hugo Beyers 03 647 27 79 (Activiteit staat ook op een laag pitje)

Nieuwe activiteiten 3de kwartaal

Woensdag 22 augustus 2018 – Bijwonen van “Blokken” opnames in Vilvoorde.
In stuidio 2 van ENG Videohouse te Vilvoorde kunnen wij opnames bijwonen van het Eén programma “Blokken”. Opnames tussen 11u00 en 13u45.

Locatie: Videohouse, studio 2, Luchthavenlaan 22-24 te 1800 Vilvoorde.

Met de wagen: vanuit Antwerpen, E19 richting Brussel, afrit 12 “Vilvoorde”, aan rotonde rechtdoor, je bent dan op de Luchthavenlaan en Videohouse bevindt zich in de eerste 2 gebouwen op de linkerkant.

Tussen de middag kan er iets gegeten worden in het vlakbij gelegen restaurant van Videohouse. Een menu (soep,dagschotel,dessert, frisdrank en koffie kost 18 euro/pers.) moet wel op voorhand gereserveerd worden.

Inschrijvingen (graag voor 25 juli) door storting van 5 euro/pers. op onze bankrekening. Beperkt tot 15 personen !

Voor de geïnteresseerden bieden wij na de middag nog een bezoek aan de “Plantentuin Meise” aan. Deze blijft geopend tot 17 u.
Adres: Plantentuin Meise
Domein van Bouchout
Nieuwelaan 38
1860 Meise

Hiervoor ook inschrijven via storting op onze bankrekening van 6 euro per pers. Allen daarheen!

Bezoek aan het “Douanemuseum”
Samenkomst aan het gebouw “Financiecentrum Noordster” in de Ellermansstraat 21 2060 Antwerpen Noord. Wij voorzien hiervoor een gids.

Het D&Amuseum belicht het grensgebeuren en de werking van Douane en Accijzen sinds 1830. In de volledig vernieuwde vaste opstelling, vormen de vier hoofd-rolspelers in dit verhaal de rode draad:

  • de ambtenaar en zijn/haar administratie;
  • de goederenstroom;
  • de grens en de
  • fraudeur/smokkelaar.

Achter ieder voorwerp, ieder document of iedere foto schuilt een verhaal over inventieve geesten en speurneuzen, over fraude en fraudebestrijding. Vaak anekdotes met een kwinkslag over kat- en muisspelletjes tussen gelegenheid-smokkelaars en douaniers, maar ook relazen van harde confrontaties met beroeps-misdadigers.”

Nadien begeven wij ons richting St.Annastrand waar wij ’s avonds in een restaurant (mosselen ?) kunnen eten. Zelf ter plaatse te betalen.

Inschrijven door storting van 5 euro per persoon op onze bankrekening voor eind juni aub. Een drankje zal u aldaar worden aangeboden op kosten van de vereniging.

Algemene info:
Egmontevocatie

Tussen 14 en 16 september wordt in Zottegem de apotheose van het Egmontjaar georganiseerd. Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Zottegem:

  • Middeleeuwskamp, achter de kasteeltuin met steekspel en workshops;
  • Zwaardvechtinitiatie voor kinderen, boog- en kruisboogschieten voor jong en oud;
  • Zwaardvechttornooi met internationaal gezelschap.

 

Op 16 september worden 9 scènes 10 keer opgevoerd door het Toneelgezelschap Velzeke – Crescendo. De laatste scène wordt de apotheose op de Markt. Deze gaat gepaard met een klank- en lichtspel na zonsondergang.

Een leuk weekendje uit?

Vaste activiteiten 3de kwartaal

Zwemmen:
Vrijdagavond tussen 17 en 19.30 uur, in het Sportcentrum “De Nachtegael”, Duffelsesteenweg 145 te 2550 Kontich. Nadien een gezellige babbel.

Badminton:
Deze activiteit wordt momenteel spijtig genoeg stopgezet. Dit wegens te weinig valide deelnemers.

Bowling:
Elke vierde woensdag-avond van de maand, wordt er gebowld in de zaal van “WIMA 2.0” gelegen op de Boomsestwg. te 2627 Schelle. Aanvang te 20 uur. Aanwezig om 19.45 uur aub. Speeldata zijn: 25/7 22/8 267/9

Wandelen:
Elke zondagmorgen, als het weer het toelaat, kan er deelgenomen worden aan een uitge-stippelde wandeling (4, 6, 8 km of meer) met de nodige stop- en bevoorradings-plaatsen. Contacteer hiervoor Julia Dillen-Goyvaerts. (niet in sept.-okt.- en nov.)

Dansen:
Schoten – Sporthal Vordensteyn – Vordensteynstraat 78. Elke dinsdag van 17.30 tot 19.30 uur. Verantwoordelijke Hugo Beyers 03 647 27 79 (Activiteit staat ook op een laag pitje)

Nieuwe activiteiten April en Mei

Stadswandeling “De Strangers” op 19 april:
Start vanaf het Steenplein, ter hoogte van de helling van het Zuider-terras.
Samenkomst om 14.00 uur aldaar.
Duur van de wandeling 3 uur.

Prijs leden 15 euro (drankstop inbegrepen). Niet-leden 18 euro.
Inschrijven door storting van het bedrag op onze bankrekening uiterlijk tegen 6 april.

Op vrijdagavond 18 mei bezoeken wij het “E.W.T.” theater.
Voorstelling van het stuk “Genaaid” met o.a. Door Van Boeckel en Daisy Thys. Een hilarisch stuk dat iedereen zal bevallen. Wij hebben een optie die vervalt begin mei. Dus zeker inschrijven voor 20 april.

Prijs 15 euro voor onze leden.
19 euro voor niet-leden.

Nogmaals het adres: Hertstraat 2, 2100 Deurne
Aanvang van de vertoning 20.30 uur. Tracht wel wat vroeger aanwezig te zijn!

Op 15 juni onze Dagtocht per boot vanuit Aalst naar Dendermonde
Met eigen vervoer naar Aalst (aan de Pierre Corneliskaai- Tragel 60, 9300 Aalst). Na korte wandeling naar boot welke vertrekt om 9u.30. Dus wees bijtijds aub. Afstand Antwerpen naar Aalst is ong.65 km

Ontdek op deze tocht twee zeer verschillende rivierlandschappen. Stroomafwaarts van Aalst wordt het Denderlandschap getypeerd door polders en weiland met veeteelt. Eens voorbij Dendermonde ontdekken we de Schelde met haar typische slikken, schorren, rietkragen en inhammen. We maken versassingen mee in de sluis van Denderbelle en in de tijsluis van Dendermonde. We bezoeken eveneens het typische Scheldedorp Sint-Amands. Koude schotel aan 10 euro per persoon mogelijk, mits bestelling op voorhand- of eigen picknick. Afzonderlijk te betalen. Kontakteer hiervoor eventueel Julia Goovaerts.

Prijs voor onze leden 15 euro.
Niet-leden 20 euro.
Inschrijvingen via onze bankrekening uiterlijk tegen 25 mei.
Een mooie dagtocht!